top of page

Vanliga frågor

Har ni någon reception dit jag kan ringa?

Ja , ni når oss på telefon 08-755 74 89. Se även fliken Tidbokning.

 

Har ni avtal med landstinget?

Ja. Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm (tidigare Stockholms läns landsting) och är anslutna till Vårdval Hud, som sedan 2012 är gällande avtal mellan Region Stockholm och auktoriserade (godkända) hudmottagningar i Stockholms län. Avtalet Vårdval Hud reglerar bl a vilka sjukdomar hudläkarna har rätt att behandla vid landstingsbesök, dvs läkarbesök subventionerade av Region Stockholm.

Måste man ha remiss för nybesök?

Nybesök till specialistläkare inom Vårdval Hud kräver fr o m januari 2017 att du har remiss.  Det betyder att patienter först ska gå till sin husläkare för en första medicinsk bedömning och eventuell behandling av besvär. Husläkaren remitterar sedan vid behov vidare det som ska bedömas och behandlas av en specialist inom hudsjukvård.

Hur får jag en remiss till er för nybesök?

Om du inte varit här tidigare kan du be att din husläkare sänder oss en remiss genom journalsystemet TakeCare. Det går även att posta en remiss till oss (postadressen är Hudläkargruppen Mörby, Golfvägen 2-8, 182 31 Danderyd).

Måste man ha remiss för återbesök?

För återbesök behövs inte remiss.

Vad kostar besöket?
Landstingstaxa gäller, det vill säga 275 kronor kronor för läkarbesök och sköterskebesök. Vid första besök med remiss från husläkare är kostnaden 275 kronor. Barn och ungdom under 18 års ålder liksom patienter 85 år och äldre betalar ingen patientavgift.

 

Gäller frikort?

Frikort gäller. Vi är anslutna till e-frikortsystemet.

 

Kan jag betala med kort?
Vi ser helst att du betalar med kort. Du kan betala med Visa och Master Card. Tyvärr kan vi inte ta emot Diners eller American Express.

 

Är ni anslutna till 1177 Vårdguiden?

Ja. Invånare folkbokförda i Stockholms län kan kontakta oss genom 1177 Vårdguiden (hette tidigare Mina Vårdkontakter). De tjänster vi erbjuder är "Av- eller omboka tid", "Avboka tid" samt "Förnya recept".

 

Gäller vårdgarantin?

Vårdgaranti gäller för specialistvård i Region Stockholm. För mer information om vårdgarantin, se länken nedan till 1177 Vårdguiden.

 

Hur avbokar jag en bokad tid?
Sedan 1 januari 2015 gäller enligt landstingets regelverk en 24-timmarregel för avbokning av läkarbesök. Avbokning skall ske senast 24 timmar innan bokat besök för att avgift för uteblivet besök inte skall behöva erläggas. Ring oss för att avboka. Du kan också avboka genom 1177 Vårdguiden (Mina Vårdkontakter). Om du ringer, var noga med att ringa till den mottagning där du bokade tiden. Om du inte kan få kontakt med oss per telefon kan du tala in ett meddelande på telefonsvararen, var noga med att tala tydligt och ange namn, personnummer samt dag och tid för besöket. Om du inte avbokat ditt besök kommer vi således att sända dig en faktura enligt landstingets taxa.

 

Vilka åkommor kan jag inte söka för eller få hjälp med?

Könssjukdomar – vi hänvisar till Stockholms mottagning för sexuell hälsa.

Godartade hudtumörer  – åtgärder av godartade hudförändringar, såsom t ex vårtor, seborroiska keratoser (åldersvårtor), godartade födelsemärken, angiom (blodkärlsnystan) mm, får inte utföras inom Vårdval Hud eftersom detta inte räknas som sjukvård av landstinget. Dessa förändringar kan alltså – enligt regelverket i Vårdval Hud – inte åtgärdas vid ett landstingsbesök. Du har dock alltid rätt att få en bedömning av dina förändringar vid ett landstingsbesök – dvs få veta om de är ofarliga eller inte. Om diagnosen är oklar tar vi förstås ett prov eller avlägsnar förändringen.

 

Kan jag få hjälp med att ta bort godartade förändringar om jag betalar själv?

Vi har i vissa fall möjlighet att boka upp en separat tid som privatbetalande patient för att ta bort godartade förändringar. Diskutera saken med din läkare.

 

Kan ni erbjuda ljusbehandling?

Ja. Vi har möjlighet att ge ljusbehandling (UVB) på drop-in-basis vid t ex eksemsjukdomar och psoriasis. Se fliken UVB, där även aktuella behandlingstider finns.

 

Jag har ordinerats PDT-behandling. Vad är det?

PDT betyder fotodynamisk terapi. Läs mer under fliken PDT.

 

Finns det ett apotek i Mörby Centrum?

Ja. Det finns två apotek i Mörby Centrum.

 

Är mottagningen handikappanpassad?
Ja. Om du reser hit med färdtjänst, be att få åka till Golfvägen 8 C. Entrén ligger på plan 3, ta hissen upp till plan 6 och gå sedan till vänster. Se även fliken Hitta till oss.

 

Är ni miljöcertifierade?
Mottagningen är miljöcertifierad.

 

Vem driver mottagningen?

Mottagningen har fram till 240331 drivits  av vårdgivaren Praktikertjänst. Ny vårdgivare är sedan 240401 Ronden AB. 

 

Länkar:

 

 

bottom of page